Estic fart de sentir com col·lectius, majoritàriament estatals, es queixen de que en algunes comunitats autònomes, com la nostra, s’ensenyen a l’escola més d’una llengua. Que és millor que s’ensenye bé el castellà i que els xiquets deixen de perdre el temps en estes llengües minoritàries. Alguns inclús diuen que “ja és difícil aprendre una, perquè damunt hagen d’aprendre més”.

Si n’hi ha una cosa que em mata és que em prenguen per idiota. I que damunt prenguen per idiotes als xiquets, és una cosa que em remata. Potser que a una persona adulta li coste més parlar altres llengües, ensenyar-se la gramàtica i un munt de vocabulari, però a un xiquet, no li costa gens. Tothom ha conegut algun erasmus que sap més d’un idioma. Que si anglès, italià, castellà, etc. Quan més llengües coneixes, més fàcil és aprendre altres.

Tota esta reflexió ve perquè el dissabte passat vaig conèixer una xiqueta que tindria com a màxim tres anys i parlava i entenia perfectament el castellà, l’anglès, el valencià i el francès. Res porta el diari! I, segurament, mes endavant també s’ensenyarà música. Jo ja compte cinc idiomes probables. Després tracten als xiquets com si foren idiotes. Tal volta els idiotes són aquells que pensen que la resta de la gent ho és.

En esta entrada hi ha 1 comentari.

  1. Hola gestor de Trellat, soc Sergi Pitarch periodista i autor del bloc http://www.canviemlarealitat.com. En estos moments estic fent un treball d’investigació per a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la importància del la blocosfera en la difusió del valencià a internet. Estic fent un inventariatge de tots els blocs fets al País Valencià o per valencians i valencianes. En un futur passaré una enquesta a tots els blocaires per conèixer les seues motivacions. Si t’interessa col•laborar només hauries de contestar a l’enquesta que us passaré a tots en un futur. Però em faria falta un correu de contacte. Si vols més informació el meu correu spitarchtreballavl@gmail.com

  • Xarxes socials

    RSS trellat Twitter trellat Friendfeed trellat Flickr trellat YouTube trellat
free hit counter