Interessant la pàgina que m’ha arribat (piensaenclima.org) sobre la implicació de les empreses en el canvi climàtic i en el manteniment del medi ambient. És un estudi on col·laboren Ecología y Desarrollo, el Ministeri de medi ambient i Climate Counts.

En l’estudi presentat (resultats en PDF) han analitzat l’impacte sobre el canvi climàtic de 26 empreses de 5 sectors diferents (Clickeu per veure els resultats): Distribució d’alimentació, Electrodomèstics, Ordinadors (PC i portàtils), Telèfons Mòbils i Tèxtil i moda.

Si estudiem els resultats presentats, podem observar que, per regla general, les empreses espanyoles estan per darrere també en este camp (excepcions d’Inditex i Eroski). De fet, trauen molt mala nota, menys de 20 sobre 100.

A mi personalment no m’extranya. Els temps i la crisi estan apretant fort i les empreses estan obligades a innovar. Part de la innovació, si no volem que el Planeta rebente, es fonamenta en fer que els residus siguen menys contaminables. Així, cuidem el medi ambient i baixem els preus en l’eliminació de residus. Espectacular són els resultats per al Corte Inglés. A banda de tindre un sistema informàtic més que antiquat, contamina més que ninguna. Poc a poc deixa de ser un bon exemple. En el que respecta a les empreses valencianes, en este cas Mercadona, podem veure el que ja sabiem, cura pel medi ambient molt negativa. Era evident amb tant de plàstic i envoltori.

En estos temps de crisi, on els preus venen més que ajustats, podria ser un bon motiu triar l’empresa segons els seus nivells de contaminació i cura per la Terra. Evidentment, tots som iguals, anem arrepretats i mirem sobretot la relació qualitat/preu, però, si ens trobem amb dos productes amb la relació pareguda i sabem quina contamina més, jo no dubtaré en triar. Esperem que continue este estudi i s’amplie el ventall d’empreses i així podrem consumir amb responsabilitat un poc més fàcilment.

Jo ja m’he anotat certes empreses. Mala sort que m’acabe de comprar un Acer. Si ho haguera sabut…

Via: Robin de la Murta (Gràcies).

En esta entrada no hi han comentaris.

  • Xarxes socials

    RSS trellat Twitter trellat Friendfeed trellat Flickr trellat YouTube trellat
free hit counter