Des que m’ensenyaren que el Món és maltractat pel que vulgarment es diu “l’home”, he intentat cuidar-lo tot el que he pogut. Respecte al màxim els ecosistemes que m’envolten. Inclús, se que pot parèixer un poc maniàtic, no puc ni matar una formiga, em sap malament. Vaig en silenci, tot el que puc, per la muntanya. Conduïsc el cotxe en marxes llargues. He deixat d’abusar del paper d’alumini. Gaste tàpers de vidre en compte de plàstic (també perquè odie la mescla de tomaca i plàstic dels xinos). I, evidentment, recicle paper, plàstic i vidre. I el que no té cabuda en estos tres, va directament al fem orgànic. Per descomptat que podria fer compost, però crec que el balcó no és el millor lloc.

Si eres aficionat a reciclar, ja siga perquè estimes el Món o per no quedar mal davant dels teus fills o la teua parella, t’hauràs donat compte que la bossa que més ràpidament creix és la dels envasos i el plàstic. A una velocitat més lenta segix la bossa de paper/cartró i després, de lluny, la de l’orgànica. I, més lluny encara, a no ser que sigues un aficionat a les begudes alcohòliques fregant la malaltia, la de vidre. De fet, la bossa dels plàstics s’ha de baixar quasi diàriament.

No se si al teu poble o ciutat passarà, però sorprenentment, al meu carrer, com pots veure en la foto, la relació de cotenidors no respecta la realitat del bon reciclador (ni del bon escriptor, ja que orgànica du accent en la “a”). Això ja passava amb els contenidos d’abans, eixos que podies apartar per aparcar més còmodament, encara que ara la relació està més equilibrada. El que em demostra que esta relació no haja variat en sintonia amb la modernor dels contenidors és que la gent no recicla tot el que pot. També demostra que lamentablement tampoc hi ha voluntat dels ajuntaments a que es recicle al màxim. Amb esta distribució és impossible que tots reciclem, les bosses s’eixirien diàriament. La bona notícia és que si la tendència canviara, amb estos contenidors simplement canviant l’etiqueta es podrien reciclar sense problema i no ens hauríem de gastar més diners en contenidors nous. Esperem que este dia arribe més prompte d’allò esperat.

En esta entrada no hi han comentaris.

  • Xarxes socials

    RSS trellat Twitter trellat Friendfeed trellat Flickr trellat YouTube trellat
free hit counter