Ahir va ser un dia dur de treball. A part de regar les carxoferes brotades, també hem sembrat les faves. Són faves de la Canal de Navarrés, així que creixeran prompte, o això diuen. La mata és mes xicoteta i per tant, tarden menys en donar faves. El sembrat es realitza en una superfície plana, sense cavallons. Per això, vàrem aplanar la taula on les anàvem a plantar.

Part del bancal aplanat (com sempre, manualment).

Taula del bancal aplanada (com sempre, manualment).

Posteriorment, vàrem marcar les posicions de les faves amb l’ajuda de diverses canyes i una corda. En total, 28 posicions. Amb una birbadora fem els clots i els omplim d’aigua. Una vegada l’aigua s’ha eixugat, amb la terra humida, introduïm les llavors. Les deixem caure sense tocar-se, prevenint que en el cas que es podrisca una d’elles, les altres no ho facen també. Les llavors son faves seques de l’any anterior (donades pel pare del soci altra vegada, gràcies!!) i deixades a remulla durant les 24 hores anteriors.

faves

Una vegada fet açò, tapem el forat. Primer tirem la terra humida del voltant perquè la terra seca no eixugue la llavor. Ja està, a esperar que germinen.

bancal plantat de faves

Hem sembrat les faves en una taula diferent a les carxoferes perquè les primeres necessiten més aigua. Així, podrem regar-les per separat.

Etiquetes: ,

En esta entrada hi han 4 comentaris.

 1. Corpi
  11 set 09
  23:37

  Haveu plantat les faves molt prompte. Si l’hivern és fred, és molt possible que les gele i que no en mengeu cap. Ací, a la Safor, sempre s’han plantat les faves per Tot Sants. En quant a la manera de plantar-les, veig que ho feu molt separades. Nosaltres solem posar-les a un pam quadrat unes d’altres, així, si fa molt de vent, entre elles s’aguanten, perquè tenen la soqueta molt fluixa.
  Bones faves sacsades.

 2. Trellat
  12 set 09
  12:37

  Gràcies per la informació. Encara ens queda molt per ensenyar-nos. Nosaltres fem cas del que ens diuen els homes més majors i els familiars amb experiència. Els comentaré el que dius i a veure què pensen. De totes formes, ens van dir que estes faves probablement ja comencen a donar els seus fruits a finals d’octubre. Ja te contaré.
  Salut!

 3. palurdo
  12 set 09
  21:11

  Pel, no ens enganyes, la terra no està nivellada manualment, sinò amb els peus, que es veuen les petjades!
  I les hamburgueses quan???

 4. Anonim
  10 mai 12
  10:59

  Escolta’m Paluuurdo! les hamburgueses al McDonals!(:
  peeeeeetons bonic(:

 • Xarxes socials

  RSS trellat Twitter trellat Friendfeed trellat Flickr trellat YouTube trellat
free hit counter