Estem a principis de juny. Comença la calor, eixa calor que a vegades ofega. Arriben els dies on només pots quedar-te a casa, ja siga a la fresqueta de la foscor o a la de l’aire condicionat. En juny també comencen els xiquets a viure millor, no van a classe per la vesprada, van en pantalons curts, juguen al carrer tot el dia i no han de fer deures. Això és llibertat. En resum, juny és un més especial que ens avisa que arriba l’estiu i s’acaba l’escola.

Esta calor em fa pensar en la pluja. Eixa pluja que tant m’agrada contemplar i deixar caure sobre la meua pell. Eixa pluja que no esperes i et xopa de dalt baix. Tots sabem que al nostre país la pluja no sap ploure i, damunt en estiu, no pot anar a escola. Per això, eixes tronades d’estiu que tant s’agraïxen i refresquen l’ambient. I eixa pluja, només tornar a escola, rabiosa per la pèrdua de la seua llibertat, es venga de tots, cau amb més força que mai i convertix els carrers en rius de terra i aigua. En eixos moments de pluja forta m’agrada sentir esta cançó de Raimon. Quan sent eixa veu, eixa melodia i veig com l’aigua cau com si res, puc sentir com la meua ment es relaxa i puc volar amb la meua imaginació on vull.

Gran cançó i gran reflexió sobre l’educació. Qui perd els orígens, perd la identitat.

Etiquetes: , ,

En esta entrada hi han 3 comentaris.

 1. Corpi
  02 jun 09
  18:52

  A l’estiu més val que no ploga, perquè quan ho fa, fa massa mal. Poques vegades a l’estiu plou com cal.

 2. Palurdo
  02 jun 09
  20:51

  I què dius de les tronades en l’assut? Estar nadant i caure en dos minuts la de déu… Toalles mullades i tots corrent a casa… quantes vegades ens hem quedat dins l’aigua vegent les onetes de les gotes quan toquen el riu!!!
  Era el senyal inequívoc de que tocava tornar al cole…

 3. Trellat
  02 jun 09
  22:04

  Palurdo, d’eixos moments m’en recorde tots els estius quan s’està acabant l’agost. Això és estar en contacte total amb la natura i l’aigua. Aiiiiins!

 • Xarxes socials

  RSS trellat Twitter trellat Friendfeed trellat Flickr trellat YouTube trellat
free hit counter