Normalment gaste el portal de la Generalitat Valenciana per buscar informació de la que diuen institucional. Mai m’ha agradat amb eixa presentació molesta del principi. Hui investigant si l’IVO és privat o públic m’he trobat amb la nova cara de la nostra Generalitat en Internet.

Nova pàgina de la Generalitar

En principi m’ha agradat el nou aspecte. Té tres seccions importants, ja sigues un ciutadà, una empresa o si vols saber alguna cosa de les administracions. Em pareix una bona estructuració. A l’esquerra, la informació interessant que un ciutadà buscarà de normal. Està ben pensat. I més baix, més informacions d’interès. Sense pegues, accés ràpid a la informació. El que deuria ser. A la dreta, el govern i més informació addicional. Baix de la columna, enllaços d’interès. Bé. Al centre, una animació que no em funciona (pot ser cosa del navegador o algun plugin) i més informació general. Tot correcte. L’estètica no està mal, però tampoc s’ho han currat massa.

Següent pas, vaig a buscar la conselleria de Sanitat per aclarir allò de l’IVO. Busque conselleries… on podran estar? Ciutadà? no. Empreses… no crec. Confirmat, no. En Administracions… tampoc! On estan? Em torne boig i no trobe res. Utilitze el cercador i les trobe de seguida. Però, no pot ser que siga l’única forma de anar a les pàgines específiques. Continue buscant i res.

Ja està! Els Consellers! Estan tots, contents i mirant a la càmera. El Rambla, el Cotino, el Camps, el Font de Mora, xè tots! I al costat d’ells en una lletra xicoteta posa “Web de la Conselleria”. Per fi! Les he trobades! Ho han posat molt difícil. M’he passat més d’un minut buscant-les. En altra pàgina ja m’haguera marxat. Que a les pàgines de les conselleries (informació que busca la gent) se les done menys importància que als propis consellers pot tindre dues explicacions. La primera és que volen que la gent conega als màxims responsables de la cosa pública dels valencians. La segona, volen més protagonisme encara i que vegen les cares dels que han arribat al poder. Vote per la segona, sense dubte.

conselleries

Una vegada he trobat les portes d’accés, ansiós, vaig a veure el nou aspecte. No han canviat res. Les pàgines de les conselleries (Sanitat, Turisme i Educació són tres exemples) estan iguals i són cada una d’una mare. No les han millorat. Tornem a la mateixa història de sempre. És un rentat de cara al portal principal i ja està. El canvi només es superficial. Esperem que amb el temps les canvien.

Per supost, ni twitter, ni blogs ni xarxes socials… Per què? Perquè la gent puga conèixer i comunicar-se amb nosaltres. D’això res! Esperem que esta ignorància cap a la xarxa algun dia els passe factura.

En esta entrada hi han 5 comentaris.

 1. Robin
  25 set 09
  14:01

  Estic d’acord en tot el que has dit i vull afegir-ne una altra… la que més em molesta a mi de la nova web: l’entrada sempre és en castellà. En l’anterior web podies configurar l’entrada la primera vegada i ja sempre entraves amb la llengua escollida.
  Considere que l’entrada inicial hauria de ser en valencià o, almenys, hauria d’ajustar-se a com tingues configurat el navegador. Jo el tinc en català i moltes pàgines m’ho reconeixen i em presenten la pàgina en català/valencià automàticament.

 2. Trellat
  25 set 09
  14:05

  A mi no em va passar això. Vaig cercar en Google i em va aparèixer la pàgina en anglès, cosa que em va estranyar prou. D’acord amb tu que podrien adaptar-la a l’idioma del navegador.
  Salut!

 3. Robin
  25 set 09
  14:20

  A mi se me presenta en castellà i a tu en anglés. Estic segur que a la pròxima vegada que entrem ho veurem en xinés mandarí… per tal de completar tota l’oferta plurilingüe de la Generalitat Valenciana.

 4. Trellat
  25 set 09
  16:36

  I totes les llengües excepte en valecià… però ells son els valencians autèntics

 5. Corpi
  25 set 09
  20:41

  No saben estos ni res.

 • Xarxes socials

  RSS trellat Twitter trellat Friendfeed trellat Flickr trellat YouTube trellat
free hit counter